Erasmus-2019

Proiect de schimb interșcolar KA229  „Grandir avec les écrans” nr. de referință 2019-1-BE01-KA229-050401_4

Se menționează faptul că pentru acest proiect sprijinul financiar este primit în cadrul programului Erasmus + al Uniunii Europene.

Țări partenere: Belgia, Spania, Turcia, România, Macedonia.

Perioada de desfășurare: 01.10.2019-30.09.2021

Participanți: peste 2800 de elevi și aproximativ 230 de profesori proveniți din 5 țări diferite.

Mobilități elevi: Spania, Macedonia și România.

Mobilități profesori: Belgia, Spania, Turcia, România și Macedonia

Cinci țări, cinci școli, peste 200 de profesori și aproximativ 2800 de elevi cu vârste cuprinse între 2,5 și 18 ani s-au alăturat acestui proiect ambițios care vizează lumea ecranelor. Televiziunea, internetul, jocurile video, smartphone-ul sunt o parte integrantă din viața copiilor și a părinților lor astăzi.

Proiectul își propune să prezinte beneficiile tuturor acestor instrumente media, dar și să tragă un semnal de alarmă asupra ceea ce înseamnă folosirea lor în exces. Ne vom baza reflecțiile pe sondaje construite împreună și distribuite în fiecare țară parteneră. Vom participa la conferințe pe diverse teme în timpul mobilităților transnaționale.

Rezultatul scontat este realizarea unui mic ghid și a unei aplicații dedicate acestui subiect pentru copii, părinți și profesori, care să îi poată ajuta atunci când își pun diverse întrebări legate de utilizarea ecranelor: televizor, jocuri, smartphone, tabletă, internet, rețele sociale etc.

Persoană de contact :profesor coordonator Iordache Ioana

 1,189 total views,  1 views today