Peda 100

Aria curriculară “Limbă şi comunicare“ – Limbi moderne

Descarca

 

Catedra de limbi moderne

Profesionalism, tenacitate, seriozitate, conştiinciozitate… cam acestea ar fi câteva dintre adjectivele pe care le-aş folosi în a descrie membrii catedrei de limbi moderne din cadrul LICEULUI PEDAGOGIC ,,NICOLAE BOLCAŞ“, Beiuş.

Dascălii care ies la,,rampă” în fiecare zi sunt:

–         prof.Boldi Argentina, grad I

–         prof.dr Grigoraş Ioan, grad I

–         prof. Gligor Adriana, grad II

–         prof. Marian Magdalena, grad I

–         prof. Bonchiş Dana, definitivat {momentan în concediu de maternitate }

–  prof. Berecki Andreea, debutant

–  prof. Iagăr Mădălina

–  prof. Hulber Anca

 

Ceea ce ne ,,mână in luptă“, aşa ca să folosesc un slogan din vremea copilăriei mele, este dragostea pentru copii, pentru această meserie solocitantă dar şi plină de satisfacţii în acelaşi timp.

Cred că toţi am avut modele în viaţă, dascăli, părinţi, prieteni mai mari şi tocmai datorită modelelor pe care le-am avut, am decis să alegem acest drum în viaţă! Cel puţin eu am avut nişte dascăli extraordinari şi cred că ceea ce am devenit azi, le-o datorez lor!

Pentru ca viitorii elevi ai şcolii să ne cunoască mai bine, m-am gandit să scriu câteva gânduri despre aceşti dascăli.

 

 

Un exemplu de profesionalism şi conştiinciozitate: dna prof. Argentina Boldi. Înainte de a fi dascăl are calitatea excepţionala de a fi om, ceea ce in România zilelor noastre este un lucru mare. Aş avea multe de spus despre această doamnă şi cred că nu aş putea cuprinde realizările dumneaei într-o singură pagină de revistă, tocmai de aceea am să menţionez câteva dintre activităţile cele mai reprezentative.

–         rezultate la Olimpiada de lb. Franceză ( întotdeauna locurile fruntaşe, judeţ şi faza naţională )

–         Zilele Francofoniei

–         Serbări şcolare

–         Perfecţionări

–         Acte caritabile

–         Seminarii

–         Sesiuni de comunicări

–         Simpozioane

–         Coordonator de proiecte internaţionale, Spania

–         Metodist al ISJ, Bihor

Un alt dascăl deosebit al şcolii noastre, domnul prof dr. Grigoraş Ioan a fost dascălul care m-a iniţiat în tainele metodicii la începutul carierei mele în cadrul acestui liceu. Cred că l-aş putea defini astfel ,,o metodică ambulantă“. De-a lungul anilor a instruit serii de viitoare dăscăliţe, în acest sens a publicat o carte de metodică pentru a le servi acestora în vederea obţinerii atestatului de predare a lb engleze. În tot acest timp a ştiut să îmbine seriozitatea şi dificultăţile lb engleze cu umorul fiind foarte iubit şi apreciat de elevi.

Activităţi:

–         doctorat

–         simpozioane

–         perfecţionare în străinatate

–         seminarii

–         publicaţii în revistele de specialitate etc

Domnişoara prof. Adriana Gligor este o dăscăliţă de excepţie, absolventă a Universităţii de Vest, Timişoara. Este genul de om care te întâmpină cu un zâmbet frumos, are o înaltă ţinută morală şi este foarte iubită de elevii ei. Ceea ce o caracterizeaza cel mai bine pe Adriana este modestia!

Activităţi:

–         perfecţionare: 2 masterate

–         seminarii

–         serbări şcolare

–         Zilele Francofoniei

–         Cursuri Bullats etc

Si uite că am ajuns şi la mine, Magdalena Marian. Ce aş putea să spun despre mine? Sunt comunicativă, prietenoasă şi ador meseria de profesoară! Îmi respect elevii şi ei mă respectă la rândul lor. Rezultatele lor mă motiveaza şi ma fac sa îmi doresc mai mult. Zâmbetele largi şi sincere cu care mă întâmpină în momentul în care intru în sala de curs sunt motivele pentru care am ales să fiu dăscăliţă. Iubirea pe care aceşti învăţăcei ţi-o transmit este inegalabilă. Vezi în ochii lor zâmbetul propriului tău copil, iar englezii au dreptate când spun ,,Love makes the world go round!”

Activităţi:

–         perfecţionare, masterat, examen Cambridge TKT

–         serbări şcolare, excursii

–         olimpiade

–         concursuri şcolare

–         cangurul lingvist

–         Olimpicii Cunoaşterii

–         Examene Cambridge YLE

–         The European Day of Foreign Languages

–         Seminarii Cambridge

 

 

 

Despre colega mea Dana Bonchiş am doar cuvinte de laudă. Este un dascăl serios, foarte bine pregatit şi iubit de copii. Momentan job-ul de mămică o solicită sută la sută, dar din toamnă se va întoarce cu forţe proaspete şi se va dedica carierei în aceeaşi măsură.

Un dascăl foarte tânăr al şcolii noastre este Andreea Berecki. Deşi este debutantă, este un dascăl cu potenţial. Foarte prietenoasă, deschisă la tot ceea ce este nou si dornica sa asimileze cat mai mult din tainele metodicii, Andreea este un dascăl competent.

Activităţi:

–         examen Cambridge, TKT

–         examen Cambridge YLE

–         seminarii

–          sesiuni de comunicari

–         Cursuri de perfecţionare

–         Serbări scoare

 

 

Hulber Anca deşi este un cadru didactic proaspăt venit în colectivul nostru, a dat dovadă de seriozitate şi a fost implicată în toate Activităţile catedrei.

Şi pentru că am început cu franceza, am să închei tot cu franceza spunând câteva cuvinte despre o fostă elevă a şcolii noastre, actualmente dăscăliţă, Mădălina Iagăr.

Conştiincioasă, serioasă, Mădălina este un dascăl foarte bine pregatit şi nu spune niciodată nu. Este interesată de tot ceea ce este nou şi pune întotdeauna suflet în ceea ce face. Iubeşte această meserie şi se vede acest lucru în tot ceea ce face.

Activităţi:

–         perfecţionare

–         simpozioane judeţene, naţionale si internaţionale

–         serbări şcolare

–         Zilele Francofoniei

–         Stagii in strainătate, şi anume Franţa

–         Coordonator de proiecte educaţionale

Colaborarea în cadrul catedrei s-a soldat întotdeauna cu rezultate lăudabile, drept urmare serbările organizate de Craciun şi mai recent activitatea intitulată ,,Speak Out”  au avut un impact pozitiv asupra elevilor. Proiectele  educaţionale în care au fost implicaţi membrii catedrei au fost deasemenea benefice, nu doar pentru aceştia ci şi pentru elevi, beneficiarii direcţi ai procesului educaţional.

 

 

 

Prof. Magdalena Marian

 

 613 total views,  1 views today

Leave a Reply