Concurs regional de muzică clasică – “Să-l cunoaştem pe Mozart!”

În data de 14 aprilie a.c. în sala Casei de Cultură “Ioan Ciordaş” din Beiuş se va desfăşura etapa judeţeană a concursului regional “Să-l cunoaştem pe Mozart!”, ediția a III-a, organizat de Remus Lazea, profesor la  Liceul Pedagogic “N. Bolcaș”, Beiuș.

În anul 2009 a fost iniţiat concursul cu scopul de a-i apropia pe elevi de muzica clasică. La prima ediţie au participat 40 elevi, iar la a II-a ediţie, 92. În acest an s-au înscris în concurs 15 școli din Beiuș, Ștei, Oradea, Valea lui Mihai, Popești, Dobrești, Ceica, Nucet, Curăţele şi Lazuri de Beiuş.

În acest an concursul este înscris în Calendarul activităților extraşcolare la poziţia 110, fiind recunoscut de Ministerul Educaţiei. Proietul se desfăşoară în colaborare cu: Inspectoratul Școlar Judeţean Bihor, Filarmonica de Stat Oradea, Primăria Municipiului Beiuş și Casa de Cultură a Municipiului Beiuş. Organizatorii speră ca și la aceasta ediție interesul arătat de elevi să le depășească așteptările. La fel ca și în ceilalți ani, proba așteptată cu mult interes atât de juriu, cât și de participanți este cea de interpretere instrumentală. Elevii s-au pregătit cu mult sârg pentru a le demonstra tuturor că sunt virtuoși ai pianului și vioarei, chiar dacă unii dintre ei la o vârstă încă fragedă.

Doritorii și iubitorii de muzică clasică sunt așteptați joi, 14 aprilie, începând cu orele 11:00, în sala Casei de Cultură “Ioan Ciordaş” din Beiuş; intrarea este liberă.

 

 

Rezultatele la cea de-a III-a ediţie a concursul regional “Să-l cunoaşttem pe Mozart!”, etapa judeţeană au fost:

Ciclul gimnazial secţiunea echipaje:

I – S08”N. Popoviciu”, Beiuş

II – S08 Curăţele

III – S08 Nucet

Menţiune – CN “S. Vulcan”, Beiuş

Ciclul gimnazial secţiunea interpretare:

I – Tamio Vesa Nakajima

–  Andreea Miklo

II – Emanuela Dance

III – Daliana David

–          Erik Brukner

Menţiune – Rebeca Caba

Ciclul gimnaziu secţiunea powerpoint:

I – S08”N. Bălcescu”, Oradea

II – S08 Ceica

III – S08 “M. Pompiliu”, Ştei

Menţiune – GRI Popeşti

Ciclul liceal secţiunea echipaje:

I – CN”S. Vulcan”, Beiuş

II – Lic. Ped. “N. Bolcaş”, Beiuş

III – CN ”A. Iancu”, Ştei

Menţiune – GRI Popeşti

Ciclul liceal secţiunea interpretare:

I – Ioan Bizău

II – Ruth Feneşi

Ciclul liceu secţiunea powerpoint:

I – GRI Popeşti

II – Lic. Pedagogic “N. Bolcaş”, Beiuş

III – CN”A. Iancu”, Ştei

Menţiune – Lic. Pedagogic “N. Bolcaş”, Beiuş

 

La finalul concursului, preşedintele juriului d-na. conf. univ.dr. Maria Zorica Pitic a remarcat gradul de pregătire şi valoarea crescută a participanţilor, dar şi-a exprimat şi dorinţa ca  profesorii de muzică din judeţ să fie mai receptivi şi să participe la acest eveniment.

Juriul a fost format din: preşedintele juriului d-na. conf. univ. dr. Maria Zorica Pitic, d-na prof. dr. Monica Cândea, d-na prof. Magdalena Dan, dl. prof. Walter Hoffman, la secţiunile echipaj şi interpretare instrumentală, iar la secţiunea powerpoint, prof. dr. Alina Lazea, prof. Gabriela Vescan şi prof. Mircea Rotar.

Organizatorul evenimentului, prof. Remus Lazea, aduce mulţumiri Primăriei Municipiului Beiuş pentru susţinerea financiară şi Magazinului 3G pentru bucuriile făcute elevilor participanţi, precum şi ISJ Bihor şi Casei de cultură Beiuş pentru sprijinul logistic acordat pentru realizarea concursului.

Vezi galeria foto >>

 1,008 total views,  1 views today

Leave a Reply